Voormalige Mrs. Globe Belgium Seka Dobric op bezoek bij Bosnische weeskinderen

PERSBERICHT
30/08/2010
SekaWat begonnen is als een belofte op de finale van de verkiezing van Mrs. Globe Belgium, met name het ondersteunen van de kinderen uit een Bosnisch weeshuis, is voor Seka Dobric nu een ware missie geworden. Niet alleen ging de ex-Miss deze zomer opnieuw op bezoek bij de Bosnische weeskinderen van Dom Poridica, ze plant ook een heuse vzw op touw te zetten die de kansarme kinderen ook op de langere termijn betere vooruitzichten moet garanderen.
Net voor Seka in 2008 het kroontje op haar hoofd kreeg, beloofde ze als Mrs. Globe de kinderen van het weeshuis Dom Poridica in een dorpje bij Sarajevo te zullen steunen. Niet lang daarna ging de miss dan ook onder massale persbelangstelling bij de weeskinderen op bezoek, om hen een hart onder de riem te steken, en om het lot van deze vergeten kinderen onder de aandacht te brengen.

SekaDe gedachte aan deze kinderen lieten Seka ook nadien niet los. Om meer geld voor hen in te zamelen zette ze deze zaak opnieuw in de belangstelling tijdens het Galadiner georganiseerd ter gelegenheid van de opening van een nieuw hoofdkantoor voor haar bouwbedrijven. Daar veilde Seka een etentje met Chris Wouters (Clouseau) ten voordele van de weeskinderen in Bosnië, dat maar liefst €2.000 opbracht. Met dat geld en ook dankzij de gulle sponsoring van KBC Hasselt vertrok ze deze zomer opnieuw naar Dom Poridica om er de kinderen een spetterende dag te laten beleven.

SekaIn samenwerking met de plaatselijke “Kind en Gezin” nodigde Seka een 70-tal weeskinderen, kansarme kinderen uit de omgeving, alsook de plaatselijke volleybalclub uit om een fantastische uitstap te maken naar Sarajevo. Samen met de 8 tot 16-jarigen, enkele begeleiders en haar eigen kinderen Angelo en Arno nam ze de bus naar Sarajevo om er het super-deluxe zwemparadijs te bezoeken. “De kinderen gingen er volledig uit hun dak. Toen we ’s middags trakteerden op een lunch van frisdrank en hamburgers, storten ze zich gulzig op al dat lekkers. Het ontroerde mij echt om te zien hoe deze kinderen zo dankbaar genieten van zaken die wij in het Westen als vanzelfsprekend beschouwen.” blikt Seka terug. “ ’s Avonds hebben we de hele groep nog mee op restaurant genomen om čevapcici te eten, een maaltijd die in Bosnië even geliefd is als friet met steak in België.” Behalve het uitstapje en het eten werden er ook tal van cadeaus uitgedeeld, waaronder voetbaltruitjes van KV Mechelen voor de volleybalmeisjes.

SekaHet was niet de eerste keer dat Seka Dom Poridica bezocht, en het zal ook niet de laatste keer zijn. “Het is bijzonder leuk om deze kinderen eens op uitstap te nemen en om hen van het kind-zijn te laten genieten,” stelt Seka, “maar dit biedt hen uiteraard geen uitweg voor de langere termijn. Om voor deze kinderen écht betere perspectieven te verzekeren, is het van wezenlijk belang dat zij een goede opleiding kunnen genieten en eeSekan diploma kunnen halen.” Seka, die zelf afkomstig is uit een arm Bosnisch gezin zonder vader, weet waarover ze spreekt. Alles in haar leven heeft ze te danken aan haar schoolopleiding, haar doorzettingsvermogen en haar talenkennis. Om voor kinderen als deze de weg naar een betere toekomst te plaveien, wil Seka nu een vzw opstarten met de bedoeling geld in te zamelen om de hogere studies van kansarme kinderen te kunnen betalen. Wordt zeker nog vervolgd!

Seka

Foto's: volg de links van de foto's in dit persbericht of surf naar www.rebath.be en klik "press"

Voor het verkijgen van de beelden van de Bosnische nationale pers, voor meer inhoudelijke informatie of voor een interview, contacteer:

Seka Dobric
Tel: +32 / 486 296979
E-mail: sd@sekadobric.com

De familie Lemable raakt ontroerd door het verhaal van Els...

een rijk levenIn de laatste aflevering maakt de familie Lemable uit Willebroek kennis met de familie Decaluwe uit Kessel-Lo.

In Willebroek leven de broers Angelo (14) en Arno (4) Lemable in een ultramoderne villa in loftstijl. Papa Christian en mama Seka zijn beiden actief in de bouwsector . Na het opstarten van een eerste succesvolle bedrijf bundelen ze samen de krachten in de uitbouw van hun tweede zaak.

Charlotte (4) en Marie (16) Decaluwe uit Kessel-Lo kunnen enkel dromen van zo'n luxeleven. Toen mama Els jaren geleden alleen kwam te staan, werd ze noodgedwongen de enige kostwinner. Ze probeerde wat bij te verdienen als zelfstandige, maar dit mondde uit in heel wat schulden. De familie woont in een gammele woning en slaagt er amper in om het hoofd boven water te houden.

Als de twee families elkaar ontmoeten, ontdekken vooral de kinderen hoe verschillend hun levens wel zijn. Christian en Seka worden diep geraakt door het verhaal van Els en besluiten het leven van de familie Decaluwe blijvend aangenamer te maken.

 >> Bekijk hier de video


Seka in de TV Familie (13/01/2010)

>>  Klik hier (pdf)

Het Nieuwsblad - artikels

Hieronder een aantal artikels over Seka uit het Nieuwsblad (pdf-formaat).

Misses Belgium Globe brengt Sinterklaas cadeautjes voor de Bosnische weeskinderen

Twee weken geleden vertrok Seka, onze Miss Belgium Globe, naar haar geboorteland Bosnie, om er een werkbezoek te houden aan weeshuis Dom Porodica.
Het was een emotionele terugkeer naar Seka's geboorteland – 20 jaar heeft Seka haar land niet meer bezocht.
 
Doel van de reis was niet de familie of vrienden, maar haar belofte als MGB na te komen. Op de finale van MGB beloofde ze namelijk de kinderen van weeshuis Dom Poridica in een dorpje bij Sarajevo te steunen.

Het bezoek van onze Seka ging gepaard met een massale pers belangstelling. Seka bracht hiermee het lot van de vergeten kinderen onder de aandacht, tijdens radio-interviews, een TV uitzending op de nationale zender en in tal van krantenartikels.
 
Onze Miss trakteerde de kinderen op een lunch en bracht ook een vervroegd Sinterklaas cadeautje mee voor ieder kind.
 
Het enthousiasme van de weeskinderen kende geen grenzen. Er waren ook vele vragen, vooral bij de oudere kinderen: Wie ben je? Wat doe je? Je kroontje is zo mooi…
 
Tijdens een korte speech, vertelde Seka de aanwezige pers, directie en kinderen over het belang van een school en het behalen van een diploma. Iets wat volgens Seka het ultieme ticket is voor een beter leven.
Onze MBG wist waarover ze sprak. Zelf komt Seka uit een arm gezin zonder vader. Alles in haar leven heeft ze te danken aan haar schoolopleiding, haar doorzettingsvermogen en haar talenkennis. De bekroning van dit alles is haar lieftallige gezin, haar carrière en de titel van MBG.
Als ambassadrice van de Misses Globe vindt Seka het haar taak om deze boodschap uit te dragen tot over de landsgrenzen heen.
 
 
Dom Porodica is een weeshuis met 130 kinderen leeftijd 0- 18jaar. Het ultieme doel van Seka is deze kinderen te helpen aan nieuwe thuis. Daarom zal ze zich actief engageren om gezinnen te vinden die deze weeskinderen wensen te adopteren.
 
Seka's volgende bezoek is gepland in het voorjaar van 2009.
 
Bekijk foto album of klik op Children.

Seka Dobric brengt Sinterklaas naar weeskinderen

Toen Seka het kroontje van Mrs Globe Belgium opkreeg, deed ze zichzelf en Vlaanderen een grote belofte: ze zou nooit vergeten van waar ze komt:
Bosnië, Sarajevo… een land geteisterd door de oorlog en armoede. Seka beloofde om die, die het ergst getroffen werden door de oorlog… namelijk de kinderen, te helpen.
 
Dus, vertrek Seka op 13 november naar Sarajevo met 10talen kilo’s snoepgoed om 200 weeskinderen alvast een vervroegd Sinterklaas cadeau te brengen. Deze kinderen, tussen 0 – 15 jaar verloren hun ouders en hebben niets of niemand meer. Seka heeft zich hun lot aangetrokken en zal met eigen middelen naar hen toe reizen, om hen weer een glimlach op het gezicht te brengen.
 
Ultiem doel van Seka is in de nabije toekomst te zorgen voor eigen warme thuis voor elke van hen.
Seka zal via haar website een dagboek bijhouden en zet hiermee alvast de eerste stap om Vlaanderen bewust te maken van het lot van deze vergeten kinderen.
 
Hopelijk helpt u, mensen van de media, deze kinderen ook, door Seka’s actie mee op te volgen.
Dank bij voorbaat, namens Seka en de 200 kindjes van weeshuis Dom – Porodica.

Seka Dobric schitterende 4e runner up op de Mrs. Globe verkiezing in Californie

Op 30 augustus nam Seka Dobric in Palm Springs deel aan de Mrs.Globe wereldverkiezing.

Seka liet ruim 80 kandidates van over de hele wereld achter zich en behaalde daarmee haar prachtige finale plaats. De verkiezing was gespreid over 11 dagen met als hoogtepunt de finale op 30 augustus. Er werden slechts 15 finalistes geselecteerd op basis van hun présence, bikini, avondkledij en persoonlijkheid. Seka werd dan ook verdiend 4e eredame.

“Ik voelde mij op mijn mooiste ooit!” waren de eerste worden van Seka tegen haar man en kinderen.
Het parcours dat Seka heeft afgelegd in de aanloop naar de finale was op zijn minst bewogen te noemen. Seka vertrok zonder begeleiding naar Amerika. Daar heeft ze dan ook alle verantwoordelijkheden, investeringen en verplichtingen op zich genomen, om dit avontuur tot een goed einde te brengen.
In Californie werd Seka gesteund door haar man Christian en kinderen Angelo (12 jaar) en Arno (2.5 jaar). Een 4e runner up is de, op een na, beste plaats ooit gehaald op een wereldniveau door een Belgische Mrs. Seka is daarom enorm trots op dat ze ons land waardig heeft vertegenwoordigd.
Ook werden Seka en haar man beloond met de internationale prijs ‘ Koppel van het jaar 2008'.

Op 7 juni werd Seka als eerste in ons land verkozen tot Mrs Belgium Globe, een verkiezing die staat voor mooie vrouwen die al heel wat in het leven hebben bewezen. De verkiezing is eigenlijk een eerbetoon aan de getrouwde vrouw of moeder en laat zien dat deze vrouwen ook mooi zijn, zowel qua innerlijk als uiterlijk.

 
 
Door dit grote succes staan er verschillende praatshows en fotoshots op het programma voor Seka en haar gezin.
 

Seka vertrekt naar America!

Op 7 juni van dit jaar vond de eerste finale plaats van de MGB-verkiezing. Tijdens deze finale-avond werd Seka Dobric gekroond tot MGB. Zij vertrekt deze vrijdag naar de VS om ons land te vertegenwoordigen tijdens de Mrs Globe –verkiezing.

De organisatie van Mrs Globe wil natuurlijk dat hun kandidates schitteren op het podium. Daarom bieden ze enkele kandidates een Smile Make Over aan. Hierbij wordt met een in ons land ongekende techniek, bestaande uit laserbehandelingen en "veneers" een volledig nieuw gebit gecreëerd. Seka heeft deze behandeling twee weken geleden in een Amerikaanse kliniek ondergaan en beschikt nu over de perfecte glimlach om de Mrs Globe-titel te veroveren.

Bij een prachtige glimlach behoort natuurlijk ook een prachtige jurk. Seka zal ons land vertegenwoordigen in een creatie van de Brusselse Anakaël, die zij vandaag aan jullie zal showen.
 

 

Mrs Globe Belgium is 41, "Rijp en met inhoud"

Seka Dobric, 41 en moeder van twee kinderen, is zaterdag 09/06/2008 in Oostende verkozen tot Mrs Globe Belgium . De Willebroekse van Bosnische oorsprong mag in augustus ons land vertegenwoordigen op Mrs. Globe, de verkiezing voor getrouwde vrouwen die vorig jaar door Daisy Van Cauwenbergh gewonnen werd.

De charmante, donkerharige Seka Dobric, wier roots in Bosnië-Herzegovina liggen, was met haar 41 lentes de op een na oudste deelneemster aan de Mrs Globe Belgiumverkiezing.

Toch gaf ze de andere negentien finalistes het nakijken. Met fotomodel en 'Big Brother'- deelneemster Edith Marin en exprofwielrenster Patsy Maegerman deden er nochtans wel wat dames mee die een belletje kunnen doen rinkelen.

Rijp en met inhoud
"Ik ben zo blij dat dit echt een verkiezing is waar leeftijd geen punt is en waar we gewoon kunnen zijn wie we zijn: volwassen, rijpe vrouwen met inhoud, met kinderen, met een normaal leven," aldus Dobric. Haar eredames werden Valerie Van Gastel (28) uit Lommel en Mieke Quackelbeen (33) uit Roeselare.

Engelse literatuur
Seka is licentiate Engelse literatuur en is momenteel fulltime moeder van Angelo (13) en Arno (2,5). "Mijn man heeft twee bedrijven, ik heb bewust voor een gezin gekozen. Ooit, in een ver verleden, was ik wel wat actief als fotomodel, maar die periode ligt vijftien jaar achter me. Toch doet dit deugd." Daisy Van Cauwenbergh, die vorig jaar de wereldverkiezing van Mrs. Globe won en vice-voorzitster is van de organisatie, gaat Dobric nu coachen.
© 2008 Seka Dobric | Created by EDP Web Design